Izjave strank

 

Klara

Nina je prvovrstna, izvirna, kreativna, globoka, igriva in ljubezniva terapevtka. Sodelovanje z njo je kot na stežaj odprto veliko srce. Njena svetovanja so odsev globoke modrosti in neprecenljivih znanj ter duhovne moči, ki te stabilno podprejo v procesu. Nežno, a močno te spodbudi, da presežeš stanje, ki je neugodno zate. Hvala. Blagoslov tebi Nina in  vsem!

Tina Turk

Z Nino se srečujeva že nekaj let, tako na delavnicah kot tretmajih, na šamanskih bobnanjih in tudi na skupnih projektih. Najprej me je pritegnila njena sončna stran, ki je nalezljiva in človeku pomaga, da se ob njej hitro počuti sproščeno. Ko sva po nekaj kilometrine skupinsko in tudi posamično izkusili tudi kaj manj svetlega, pa se me je še bolj dotaknila njena zame najpomembnejša sposobnost, da brez predsodkov in z resnično pogumno iskrenostjo vstopa v intimna podočja dela na sebi, ter pri tem ne prizanaša ne sebi ne drugim. Samo z res globoko predanostjo in pripravljenostjo na razgaljenost namreč lahko pridemo do resničnih rezultatov in Nina je sočloveku pripravljena dati podporo ravno pri tem 'koraku dlje'. Delo na sebi je na nek način zelo intimno, tudi, kadar je v paru ali v skupini. Zato je pomembno, da smo s človekom, ki je pripravljen stopiti v interakcijo z nami. Za vsako resnično spremembo stoji neizprosna, a ljubeča iskrenost, in Nina to dobro razume. Ker to tudi daje, z veliko mero občutka za sočloveka, je dober rezultat slej ko prej neizogiben, če smo le pripravljeni tudi sami vložiti svoj delež. Štejem se za srečno, ker imam tako osebo v svojem življenju.

Luna

Nina vedno najde pravo besedo za vsakogar, prijazno, lepo in nežno kot prijateljica na klepetu ob kavi. Osebi postavi ogledalo da se vidi kakšna je  in to pove na ljubeč način, brez prisile, brez obveze, kot nežen šepet duše. A moram priznat, vedno zadane bistvo problema.

Moj problem je bil, da se ne premaknem iz mesta v življenju. Enostavno sem se zataknila, ne vidim in ne slišim nič, in krožim kot mrhovinar okrog pojedine, brez moči da se spustim in jo pojem. Velikokrat sem si govorila da tega ne zmorem, ker se mi je zgodilo to ali ono, pa otroci,mož,služba, včasih sem bila celo sama sebi izgovor. Skratka polna sem bila izgovorov. S tem sem blokirala samo sebe, v strastni želji da bi se kaj premaknilo. Sem mislila, da sem potrpežljiva in da se bo že odprlo ko bo pravi čas. Ampak moj čas je že zdavnaj nastopil. Jaz pa sem si še vedno zatiskala oči in se nisem sprejela. Enostavno nisem sprejela tega,da imam tudi temno stran, ki me vleče daleč stran in ima 1001 izgovor ter da taka pač sem. Potem je prišla Nina in mi na lep način povedala (na bolj lep in nežen način mi že skorajda ni bi mogla), da je čas da se premaknem in da sem pripravljena. Da je vsa moč in znanje že sedaj v meni in da naj se že premaknem. Vsak dan naj si postavim majhen cilj ali željo. Takšno ki jo bom lahko uresničila.

Ampak moji možgani tega niso razumeli, ali pa niso hoteli razumeti. Premišljevala sem par dni, da bi dojela bistvo izrečenih besed. Padla sem na čisto dno, smilila sem se sama sebi in jokala kot majhen otrok, želela sem vse pustit in oditi drugo lažjo pot. Toda nekaj me je vleklo nazaj in mi govorilo da naj ne odneham, in da naj vseeno poizkusim, vsaj z dnevnimi cilji. Pa sem si rekla, no prav, saj nimam kaj izgubit. Bom poizkusila par dni, pa bomo videli. In zgodilo se je . Moj cilj je bil vsak dan vozit kolo. In sem ga. Od začetka težko, vendar je vsak dan bolje. Pride dan ko nimam volje, ampak se spomnim na mali cilj in ga grem vozit, pa čeprav samo za malo časa, pomembno je da ga grem. Ti mali cilji so v meni začeli premikat stvari. Bolj zaupam sebi in začele so stvari končno premikat. Življenje pa je podobno moji vožnji s kolesom, en dan bolj hitro, drugič počasi, tretjič pa skoraj nič. Važno je, da se premikam, pa čeprav po polžje.

Sreča je v malih stvareh, samo čutiti in sprejeti jo moraš.

Roman

Z Nino imam veliko dobrih izkušenj. Lani me je močno bolelo koleno. Po Nininem posredovanju je bolečina izginila in čez nekaj dni sem osvojil Triglav.

Opravil sem z njo reiki tečaj. Po njem sem bolj miren in manj napet, pa tudi z veliko večjim optimizmom gledam na vse dogajanje okrog sebe. Prej sem bil do reikija skeptičen, danes nisem več. Spominjam se, ko mi je naredila prvič reiki na daljavo. Ležal sem na kavču. Nenadoma mi je postalo toplo, počutil sem se prijetno, lahkotno in ni veliko manjkalo, da bi zaspal.

Majdi

Zakaj prav Nina? Kot bi brala misli, zna globoko prisluhniti in razumeti. Kot bi poznala vse življenjske modrosti, svoje znanje velikodušno razdaja. Kot bi bila sinonim za iskrenost, zna dojemati človeka z odprtim srcem. Je kot edinstvena vrtnica Malega princa, ki zacveti, ko izvaja svoje poslanstvo. Ko boste sodelovali z Nino, boste prijetno presenečeni - dala vam bo mnogo več, kot boste pričakovali! Ko boste s pogumom in zaupanjem vase stopali po pravi poti, boste pomagali ne le sebi, ampak tudi drugim. Le pogumno, nagrajeni boste z občutki neskončne hvaležnosti! 

Dragica

Draga Nina, dovoli, da ti napišem nekaj svojih občutkov ob zaključku našega letnika na Akademiji, ki so povezani s tabo, kot učiteljico, mentorico in predvsem prijateljico.
Že sam začetni kontakt na prvem modulu se me je strašansko dotaknil.
 Ko sem videla tvojo mladost, tvoje navdušenje, začutila tvojo prijateljsko podporo sem vedela, da je bila moja odločitev prava. Nesebično si mi pomagala skozi prva globlja spoznavanja sama sebe, mi stala ob strani, ko sem se trudila videti in občutiti energije, mi pomagala premagati svoje strahove, me vodila skozi marsikateri proces, katerega bi  sama težko osvojila, me spodbujala in motivirala, mi dajala nasvete in predvsem krepila moje zaupanje v samo sebe, krepila zaupanje v to da zmorem, mi pokazala, da sem že zdaj božansko bitje, mi pomagala pri zastavljanju ciljev in ves čas stala ob strani, kot mama, ki svojemu otroku vedno priskoči na pomoč, ki je za svojega otroka vedno dosegljiva.
Še posebej se me je dotaknila delavnica Karmične diagnostike na temo Samopodobe in samospoštovanja. S tvojo pomočjo sem predelala ogromno omejujočih prepričanj in vzorcev, spoznala kaj delam narobe in najlepše, pokazala si mi, kako lahko spremenim odnos do same sebe, pokazala si mi, kako vzljubiti in imeti rada samo sebe, se ceniti in spoštovati. S tvojo pomočjo se zame pričenja novo življenje, odpirajo se mi nove poti o katerih nisem upala niti sanjati. Zdaj jih doživljam in živim.
Hvala draga Nina, resnično si zemeljski angel, angel, ki ima v srcu vedno prižgan ogenj, ogenj nesebične ljubezni in svetlobe, ogenj,ki mi kaže pot, ko pridem do teme in ogenj, ki mi daje vedenje, da je nemogoče mogoče.
Ne glede na svojo mladost si izredna terapevtka, mentorica, učiteljica in čudovit človek. Zase lahko z gotovostjo zatrdim, da sem se iz preplašene " grde račke" prelevila v čudovitega laboda, ki iz dneva v dan spoznava, da je življenje čudovito, samo odpreti se mu je potrebno in TI si mi pokazala kako.
Naj tudi drugi ljudje spoznajo to, kar sem spoznala o tebi jaz: Si čudovita oseba, odprtega srca in pripravljena pomagati vsem in vsakomur, in zaradi tega te spoštujem še bolj.
Rada te imam.

Tjaša

Ob pravem času podpora in pomoč prave osebe - neprecenljivo! Imela sem predstavo, da bom razrešila težavo - svoje nedokončane projekte, ideje..skratka, nezmožnost zaključevanja tega, kar enkrat začnem. Sredi terapije sem se izgubila, v polnosti doživela svoj vzorec, preplet občutkov nemoči, onemogočenosti, zmede, ne-jev, obsojanja, krivde, vsega negativnega...občutek, da sem nemogoča in grozna. Ja, ampak vse to sem imela samo sposojeno. Dobro sem skrbela za vsako od naštetih stvari, vsako redno uporabljala, še okrepila, o njej znala veliko povedati, na nobeni se dolga leta nikakor ni nabiral prah.. Nina mi je takrat pomagala zares videti, da čisto preveč negujem to um-ovo (kolektivno) pogruntavščino in da v resnici - ni del mene. Da lahko delujem in življenje izkušam drugače. Tisti dan sem s terapije odšla zmedena, razrvana, potolčena. Uvidi so prihajali naslednje dni, kot bi se na novo sestavljala. Zdaj bolj polno izkušam Ninino spodbudo: Daj, bolj živi!!! :)) In da se ni treba vpletat v vsako negativnost, ki jo um ponudi! :)

Nina B.

Redko srečaš človeka ki izžareva toliko notranje lepote, pozitivne energije, topline. In Nina je ena izmed takih ljudi.

Kot terapevtko jo globoko  cenim in spoštujem. Preko terapij z Nino lahko trdim, da opažam velik napredek kot tudi samozavest  pri svoji duhovni rasti in iz srca se ji lahko zahvalim za mnoge odstrte,  vzorce ki mi jih je uspelo z njeno pomočjo in potrpežljivostjo predelati in ozavestiti.

Terapije z Nino so vedno enkratna izkušnja, če si le pripravljen in odprt za delo z energijami. 

D. J.

Z Nino sem intenzivno sodeloval  daljše obdobje in vedno sem se lahko zanesel na njo, do mi bo s svojim entuziazmom pomagala in me navdihnila za moje naslednje korake. Pomoč je bila vedno v smeri, kako naj samostojno in odgovorno  razvijam svoje projekte, izboljšujem odnose in delam na sebi, da zdaj lažje in kvalitetnejše živim in gledam v prihodnost. Še posebej sem Nini hvaležen za vse tiste male in preproste praktične podrobnosti, na katere me opozarja in  katere kasneje naredijo popoln mozaik.

Nika

Terapija pri Nini je vedno posebno doživetje, ki je vedno znova drugačno in vedno znova razkriva nova spoznanja o sebi, ki se jih sicer sploh ne zavedamo.

S pomočjo Nininega vodstva se oseba poda vase, v globine svojih prepričanj in vzorcev delovanja, ki so ovira do uresničitve ciljev in želja. Ozaveščanje teh prepričanj in njihova sprostitev prinese velik občutek olajšanja, osvobajanja in jasnosti. Postopoma spoznavamo, kdo v resnici smo in se vedno bolj zavedamo, da smo samo sami tisti, ki si lahko urejamo življenje po naši meri.

Nina vodi cel proces nežno in ljubeče ter hkrati odločno. Z ravno pravo mero informacij, vzpodbude in energijsko podporo pomaga osebi, da se upa podati globoko vase, si priznati kaj v resnici čuti in speljati cel proces ozaveščanja in transformacije do konca.

Občutki po terapiji so izjemno prijetni, od nas pa je odvisno, v kolikšni meri jih bomo uspeli zadržati in delovati na nov, nam prijetnejši način naprej v življenju. Toplo priporočam vsem, ki jih tak način dela na sebi pritegne.

U. D.

Svetovanje pri Nini je vedno doživetje. Seveda prijetno.:) S pozitivno naravnanostjo, entuziazmom ter predanostjo se loti razreševanja vsake težave ter z globokimi uvidi zadene srčiko težave, za katero se velikokrat izkaže, da leži čisto drugje, kot si predvideval sam. Ta pa je ponavadi pred nosom - preveč očitna in tako močno integrirana v tvoje vsakdanje delovanje, da bi jo sam zmogel zlahka prepoznati. Pri tem spretno krmari med številnimi duhovnimi tehnikami (karmična diagnostika, reiki, regresija, theta healing, šamanizem itd itd itd), saj jih kot večletna praktikantka odlično pozna, kar ji omogoči, da uporabi pravo v pravem trenutku. Včasih si že preveč utrujen, da bi nadaljeval, ampak te nežno spodbudi, da se osvobodiš še kakšnega vzorca, ki ti kazi življenje oziroma onemogoča, da bi zaživel polno. Za tiste, ki rabimo to majhno brco v rit (in priznajmo si - skoraj vsak jo vsaj kdaj potrebuje;), je tak pristop vsekakor dobrodošel;) Ko se kobacaš in premetavaš v lepljivem skupku apatičnih občutkov 'boga jaz', 'kako brezvezno življenje imam', 'nič ne morem', 'zakaj sem se sploh rodila', 'nikoli ne bom srečna', pri njej raje ne išči pomilovanja, ker te hitro strezni. Ona v tebi ne vidi žrtev pač pa notranjo moč, saj ti da jasno vedeti, da si sam odgovoren za svoje težave, kar je odlično, ker jih v tem primeru lahko tudi sam razrešiš. Čeprav malce utrujen od intenzivnega dogajanja (Nina te prav nič ne 'špara', saj ve, da zmoreš) si po terapiji  lažji, srečnejši, pomirjen ter pozitivno zazrt v prihodnost.

Tudi delavnice (mešanica šamanskega bobna in karmične diagnostike - odlično:), ki jih pripravljata z Urško so čudovite, poglobljene ter odlična priložnost, da s se z okrepljeno skupinsko energijo ob podpori in vodstvu terapevtk, na zanimiv (velikokrat tudi zabaven:) način osvobodiš neprijetnih občutkov, ki ti otežujejo življenje.

Nino poznam tudi osebno, kot prijateljico še iz študentskih let. Energična, zabavna, prijetna. Ena njenih najbolj izrazitih lastnosti je tudi, da je vedno pripravljena pomagati, ustreči, skratka delati dobro. 

Polona

Z Nino Dolinšek se poznava že vrsto let in v teh letih sem se udeležila več njenih delavnic karmične diagnostike na temo ( samopodoba, predniki, … ), kot tudi meditacij s šamanskimi bobni. Priporočam jo vsem, kateri se v vsakdanjem življenju srečujejo s takšnimi in drugačnimi problemi, katere bi želeli razrešiti oziroma odpraviti. Zakaj Nina? Nina je zelo odprta oseba, izžareva posebno toplino, nežnosti, ima pozitiven pristop, vedno nasmejana, ter pripravljena priskočiti na pomoč tudi po končanih delavnicah in terapijah, ko se stvari še odpirajo in stabilizirajo na svoje mesto. Nina premore veliko mero znanja iz področja karmične diagnostike, šamanizma, reikija, ... Nina, lahko ti rečem le HVALA za VSE!« 

Aljaž

Nina mi je odprla vrata v drug svet. Najbolj mi je ostal v spominu dogodek, ko sem na smučanju padel in si poškodoval prst. Kot športnik imam veliko izkušenj s poškodbami in prepričan sem, da je bil vsaj zvit, če ne zlomljen. Nina je bila v bližini in mi naredila takojšen tretma s polaganjem rok na prst in mi rekla, naj odmislim poškodbo in bolečino. Učinek je bil takojšen, čez uro pa sem že smučal dalje, kot da se ne bi nič zgodilo. Nobenih posledic nisem imel.

Nataša

Reiki mi je pomagal razrešiti in urediti veliko stvari, ki so me bremenile s preteklosti. Terapije z Nino so zelo sproščujoče, navdihajoče in pozitivne. Skozi celoten proces občutiš ogromno podpore in razumevanja, kar te navdaja s popolnim zaupanjem in umirjenostjo, to pa je ključna lastnost odličnega terapevta.