5 globokih življenjskih resnic, ki smo jih pozabili

Pozabljanje je ena največjih bolezni modernega človeka, ki se je razširila na vse, kar smo in vse, kar počnemo.

Nismo pozabili le svoje preteklosti, ampak tudi naše mesto v sedanjosti in odgovornosti, ki jih imamo do prihodnosti. Izgubili smo povezavo  s sabo na najglobljem nivoju in z naravo in vsem, kar nas obdaja.

Pozabili smo našo globoko vtkanost v mrežo življenja in vsega, kar je. Živimo v iluzorni ločenosti, za katero verjamemo, da nam edina lahko prinese uspeh. ‘Izstopaj, drzni si, ne bodi ovca’, so le nekatere parole, ki so sami po sebi motivacijske, a če jih uporabljamo brez zavedanja, da smo vsi povezani, so lahko strup, ki prinaša osamljenost, pomanjkanje ljubezni in sreče, kar potem mrzlično iščemo zunaj sebe.

Ker smo pozabili.

Ustavi se! Zadihaj! Pozabi na vsakdan in se skozi preproste resnice spomni svoje globoke notranje modrosti.

Pozabili smo svojo povezavo z življenjem in vesoljem

Odmaknili smo se od narave in pozabili, da smo globoko povezani z vsem življenjem in naravnimi cikli. Nekatera ljudstva, ki se jih ni dotaknila moderna civilizacija, še ohranjajo in spoštujejo to povezavo, ‘civiliziran svet’ pa malikuje ločenost kot vrednoto, ki nam prinaša uspeh. Pozabljamo na iluzijo varnosti, s katero smo obdani v mestnem življenju. Ali nismo hvaležni, ko sprehod v naravi ozdravi naše glave, ki so nabite z mislimi, čustva, ki jih tako spretno zatiramo tekom dneva, ter radosti in ljubezni, ki se širi iz naših src, ko se skozi približanje naravi približamo tudi sebi.

Vir: blogs.transparent.com.

Pozabili smo spoštovati svojo dediščino in prednike

Pozabili smo na modrost starejših. Mislimo, da je inovacija edina stvar, ki v življenju šteje in z nasmehom na obrazu spremljamo prizadevanja starejše generacije, da uporablja računalnik, telefon in ostale moderne izume. Mar smo res pozabili, da našo notranjo modrost in rast oblikujejo izkušnje? Mar smo res pozabili tradicijo spoštovanja izkušenj starejših, ki niso le breme, ampak tudi zakladnica življenjskih modrosti?

Pozabili smo svojo pot in svoje sanje

Tako resno in nepreklicno jemljemo vsakodnevno dogajanje, da smo pozabili, da se lahko zbudimo. Ustavimo. Vsaj za trenutek izstopimo. Preverimo, kam gremo in se spomnimo, da lahko vplivamo na to, kam nas zanese reka življenja. Ni nam potrebno živeti tako, kot to narekuje družba, ali mislimo, da od nas pričakuje. Kaj ko bi vedeli, kaj si v resnici želimo in bi temu tudi sledili? Bodimo to, kar v resnici smo, vse ostalo je le kopija nekoga ali nečesa zunaj nas. Zaživimo svoje barve in tako prispevajmo k vesoljni mavrici oblik, občutkov, misli in dejanj, ki tvori popolnost življenja. Metulj, ki je metulj in ne orhideja. Pes, ki laja in ne mijavka.

Vir: styleninetofive.com.

Pozabili smo odpuščati

V svoji biti je odpuščanje sveto dejanje spominjanja, da smo eno z vsem, in da ne obstajata vlogi žrtve in napadalca, v kateri se tako hitro ujamemo. Odpuščanje je dejanje ljubezni do sebe, ker zamere in jeza najbolj škodijo nam in ne osebi, v katero so uperjeni. Odpuščanje je božansko dejanje moči, ki nam daje čudežni dar varnosti, lahkotnosti in miru. Zato odpusti, ker boš med vsemi osebami tako najbolj pozdravila prav sebe in se približala svoji pozabljeni naravi.

Pozabili smo zaupati, verjeti in biti radovedni

Svet je izgubil čarobnost, ki smo jo poznali, ko smo bili še otroci. Pozabili smo, kako se čuditi lepoti življenja. Kako uzreti nekaj tako lepega, da se nam orosijo oči in kako srkati to lepoto kot večni nektar življenja, ki smo tudi mi sami. Skepticizem in pretirana racionalnost, sta nas oropala tudi zaupanja vase. To je oslabilo našega duha in nas naredilo sužnje današnjega časa.

Vir: arganesh3.wordpress.com.

Prebudi se! Spomni se svoje notranje modrosti in začni živeti, tako kot si TI želiš. Brez pričakovanj, brez želje po vplivanju na druge, brez strahov. Rodil se bo novi-stari ti, močen, trden kot gora in mehek kot voda. In življenje bo ponovno dobilo bolj žive barve. In več se boš smejal/a. Ker je življenje lepo <3

Članek sem napisala za portal Modna zvezda.