Blog

Beseda je moja povezava z nevidnimi svetovi. Je moj navdih, moja inspiracija, moja kreacija in obenem točka, ko se v meni rodi nekaj novega. Na krilih besed potujem. V globine, višine in širine ter z vami delim svoja spoznanja. O naravi, odnosih, duhovnosti in življenju v najširšem smislu.

 

Moj svet


Rada imam svoj mali svet. Dovoljuje mi, da grem, ker lahko tudi pridem. Vsi smisli in nesmisli imajo v srcu mesto, le um je premajhen, da bi razumel …

Preberite več

Povabilo notranjosti: bodimo videni in slišani


Naše rane nas vselej vabijo, da jih pozdravimo s svojo pozornostjo. Posedimo z njimi v tišini in tihem priznavanju, jim prisluhnemo in jim dajmo glas. Jih začutimo in jim dajmo mesto. Jih opazimo in se naučimo videti globlje od njih.

Preberite več

Modrost maternice: beli in rdeči menstrualni cikel


Ženske imamo zelo poseben in intimen odnos z luno. Ni le naša šepetalka, vodnica in zaupnica, ampak tudi prijateljica, ki nam pomaga stopiti v stik s sabo in poglobiti svojo žensko modrost.

Preberite več

Sinhroniteta - ko se vse 'poklopi'


Poznate tisti občutek, ko ste ob pravem času na pravem kraju, počutite se dobro, na pot vam prihajajo pravi ljudje, z informacijami, ki jih potrebujete in zgodi se veliko naključij, ki vas podpirajo?

Preberite več

Stopimo v stik s svojimi čustvi


Čustva so tista nevidna, čudovita sila, ki daje barve našemu življenju. Povezujejo nas z drugimi, nas usmerjajo, rišejo nasmeh, ekstaze na obraz ali izvabljajo globoke solze žalovanja. Življenje je vse to in še veliko več!

Preberite več

5 stvari, ki jih obžalujemo v življenju


Medicinska sestra, Bronnie Ware, dela z osebami v zadnjih tednih njihovega življenja. Ta poseben čas je izkoristila za pogovor z njimi o stvareh, ki jih obžalujejo. In tako lahko njihove modrosti izkoristimo za to, da naše življenje živimo bolj polno.

Preberite več

Ranjeni in duhovni del nas


Ranjeni del je tisti del nas, ki ne čuti globoke povezanosti in vtkanosti v mrežo življenja. Živi v prepričanosti, da je ločen od celote. Duhovni del nas pa je tisti, ki se zaveda, da smo v svojem bistvu ljubezen, ne pozna dvomov, nas bodri in se zaveda naše prave vrednosti. Katerega bomo izbrali?

Preberite več

5 globokih življenjskih resnic, ki smo jih pozabili


Nismo pozabili le svoje preteklosti, ampak tudi naše mesto v sedanjosti in odgovornosti, ki jih imamo do prihodnosti. Izgubili smo povezavo s sabo na najglobljem nivoju in z naravo in vsem, kar nas obdaja. Pozabili smo našo globoko vtkanost v mrežo življenja in vsega, kar je.

Preberite več

Spremembe in Alkimistova Osebna legenda


Po dolgem času sem ponovno prebrala Alkimista (Paulo Coelho), ki me vedno znova navdušuje s preprostostjo življenjske filozofije, slikovitimi primeri in ganljivimi mislimi. Prvič po velikem preobratu v mojem življenju. In spomnila sem se vsega, kar sem doživljala ob prvem branju ;)

Preberite več

Mediji močno vplivajo na našo samopodobo


Medijsko vplivanje na samopodobo temelji na stereotipizaciji in prodajanju prepričanja, da so po »medijskih merilih lepi« ljudje bolj uspešni, zadovoljni, ljubljeni in zaželeni. Koliko kilogramov bi morali še izgubiti, da bi se sprejeli takšni, kakršni smo? Zbudimo se! Recimo si dovolj in dopustimo, da naš vzor postane naša unikatnost.

Preberite več

Šepet naših src


Srca govorijo v svojem jeziku, ne poslušajo hrupa naših misli in se ne ustavijo ob poplavi impulzov, ki prihajajo iz okolja. Srca ne sprašujejo, ampak dajejo, ne argumentirajo, ker preprosto vedo in ne klecajo, ker jih napaja izvir vsega.

Preberite več